Nieuwe CARgo gronddumper

Heirman Dirk levert nu de zware gronddumpers van Peeters Landbouwmachines.

Deze kipwagens voor het grote werk hebben een zeer solide bak, uit 6 mm staal.
De stevige zijwand met profiel is 1 mtr hoog. De baklengte van 6,5 mtr geeft een bakinhoud van nabij 15 m3.
Standaard hebben deze dumpers een hydraulische achterklep uit één stuk met veiligheidsventiel.
Een hardhouten balk over de gehele lengte dient als beschermbalk. De verhoogte voorkant geeft een prima inkijk in de bak, én een afscherming tegen vervuiling van de dissel.

Het chassis is een compact geheel; zware kokerprofielen als basis, drie assen van BPW met de zwaarste remtrommels en samensteld met hydraulische veercilinders voor maximale wieluitslag en constante bodemdruk.
Luchtremmen op alle wielen worden door een hydraulisch ALR-ventiel aangestuurd voor een lastafhankelijke beremming.
Naar keuze kan de hydraulisch geveerde dissel voorzien worden van een draaibaar trekoog, of zoals hier een kogelkoptrekoog met 4 ton goedkeuring.
Een topdrukcilinder en oliepomp op de dissel is optioneel.

De grote wielen kunnen de beladen machine over ruw terrein gemakkelijk aan. Deze Loadmasters, maar ook allerlei Michelins, of andere merken kunnen in overleg gemonteerd worden.
De voorste en derde as worden hydraulisch gedwongen gestuurd voor een perfecte spoorvolging van de tractor. Door de voorste as elektrisch te liften, kan veel extra trekhaakdruk gecreëerd worden in de moeilijkste omstandigheden.
Achteras-afstempeling kan elektrische worden ingeschakeld om veilig en stabiel te kippen.

Verlichting, inclusief kentekenverlichting, zwaailamp, werklichten en zijverlichting evenals zijafscherming, beremming en handrem zijn conform de Belgische regelgeving.

Wilt u meer informatie over het gehele CARgo kipwagen programma van Peecon, infomeer gerust bij Heirman, Dirk te Zele; 052 44 57 65

 
-------------------------------------------------------